Vanliga frågor om Kontinentalsängar

En kontinentalsäng är en typ av säng som är uppbyggd på ett speciellt sätt. En kontinentalsäng har nämligen how to topics tre skikt, som gör den högre än andra sängar. Det nedersta skiktet är en ramsäng med en kärna av antigen fjädrar eller skum. Därefter är det nästa skiktet en resårmadrass. Resårmadrassen är det skiktet som bestämmer sängens komfortnivå, och det är här man ska komma ihåg att välja den rätta fastheten. Tillslut så toppas sängen med en bäddmadrass. Den bidrar med extra komfort och ser till så att det inte blir så reasearch paper ideasmycket slitage på själva madrassen. Som tillägg kan man köpa bäddmadrasser som har bra ventilation och kylande effekt. Det är däremot viktigt att notera att flera billiga producenter ersätter den nedersta ramsängen, som då ska bestå av en madrass i en träram, med endast en träram. Detta är en metod för att få sängen att se högre ut men det ger ingen komfort, och är därför inte så mycket att ha. Se därför how to write a personal narrative essay for college till så att din kontinentalsäng är uppbyggd ordentligt med en madrass i ramsängen, en resårmadrass och en bäddmadrass.

Det finns många olika typer av sängar, men det som kännetecknar en kontinentalsäng är sättet den är uppbyggd på. En kontinentalsäng har tre skikt, med ecause and effect essay outlinen ramsäng som bas. Därefter är det en resårmadrass som utgör komforten, och till sist en bäddmadrass.

En vanlig säng, som till exempel en ramsäng, är som tidigare nämnt endast en madrass i en träram. Det är en madrass med en kärna av antingen fjädrar eller skum, som det är ben monterat på. En ramsäng är en säng som är vanlig bland unga eller studerande, just för att den är enkel att flytta och transportera. Här är en kontinentalsäng större och lite mer arbete att flytta runt på. En kontinentalsäng ger däremot en mer komfortabel sömn och är en finare möbel till sovrummet.

Detta är igen något som varierar mycket från säng till säng, men som utgångspunkt så har en kontinentalsäng flera lager av madrasser och bör därför ge ett mjukt och bra stöd. Hur mjuk en säng är beror däremot på kvaliteten av sängen, vilken typ av fjädrar som är i kärnan, och självklart val av fasthet. En kontinentalsäng med bra fjädrar, en medium fasthet och en extra mjuk bäddmadrass kommer vara mjukare än en ramsäng med Bonellfjädrar och ingen bäddmadrass.

När det kommer till hur mjuk en madrass är, så ska det inte heller handla om att ha en så låg fasthet som möjligt. En madrass ska vara fast i förhållande till din vikt, och en kontinentalsäng som känns för fast för någon kommer vara perfekt för den som väger något kilo mer.

Detta är en definitionsfråga och beror på hur stort sovrummet är, vad som menas med stor plats osv. En kontinentalsäng är lite större en till exempel en ramsäng då den har tre skikt som ger den extra höjd. En kontinentalsäng med måtten 180×200 tar dock lika mycket plats som en ställbar säng med måtten 180×200. Det finns däremot kontinentalsängar med sockel, som gör att man inte kan förvara saker under sängen. Detta gör inte att sängen tar mer plats, men det gör att man inte kan använda platsen under sängen. En sådan sockel kommer att göra så att det blir lite svårare med rengöring under sängen.

Som utgångspunkt är en kontinentalsäng lika enkel att rengöra som vilken annan typ av säng som helst. Det finns några modeller med överdrag som kan tas av och tvättas, som då kommer vara möjliga att göra rent ordentligt. Andra modeller kommer med överdrag som inte kan tas av, och får då behandlas på andra sätt. Det är också några kontinentalsängar som har överdrag av speciella textiler som gör dem enklare att hålla rena. Det som utgör en kontinentalsäng är att den har tre skikt på höjden, men den har annars samma format som andra typer av sängar. Därför borde den inte vara något svårare att hålla ren än andra sängar.

En kontinentalsäng kan komma med olika lösningar. Man kan beställa en kontinentalsäng med lådor, sockel, eller helt vanliga sängben. Köper man en kontinentalsäng med lådor, kommer man få den bästa utgångspunkten för att utnyttja platsen. Utöver att man har mer plats att utnyttja, så är det även enklare att hålla ett system när man har lådor. Då undgår man att sängen blir en rörig avlastningsplats där man lägger allt man inte vet var det ska läggas annars.

Köper man en sockel till kontinentalsängen kommer man inte kunna utnyttja platsen under sängen. Sockeln är en estetisk sak, och har inte någon direkt praktisk effekt annat än att se snygg ut. Sockeln bidrar däremot med att göra sängen till en snyggare och mer enhetlig möbel. För dem som längtar efter att göra sovrummet till drömrummet och inte fokuserar på det rent praktiska, så kommer en sockel till kontinentalsängen vara en bra idé att göra det på.

Många par undrar över om det är möjligt att ha olika hårdhet eller fasthet på madrasserna i en kontinentalsäng. Detta kommer vara nödvändigt om den ena partnern väger mindre än 75 kg, och den andra väger mer. Den rätta fastheten är viktig för att förebygga ryggproblem och för att få den bäst möjliga sömnen.

Om det är möjligt att ha olika typer av hårdhet eller fasthet i en kontinentalsäng beror på vilken modell och typ som man köper, samt vart man köper den. Några butiker vill leverera med en och samma fasthet, medan andra (som Bättre Nätter) gör det möjligt att beställa individuell fasthet.

I några av fallen kommer det kanske kosta extra att få individuell fasthet, men om det är en betydande viktskillnad mellan dig och din partner så kommer det garanterat vara värt att investera i detta.

En kontinentalsäng kan ha plats till förvaring under sängen. Själva sängen tar inte mer plats än andra typer av sängar av samma mått (180×200, 160×200 etc.). Denna plats kan utnyttjas bättre om man köper vanliga sängben till kontinentalsängen, eller om man köper med lådor under sängen. Däremot så finns det ingen möjlighet för förvaring av saker under sängen om man köper en kontinentalsäng med sockel. Därför rekommenderar vi att man köper en kontinentalsäng med ben eller lådor om man lägger vikt på förvaring och praktiskt utnyttjande av platsen.

Idag finns det många ställen där man kan köpa en ny säng. Det är fysiska verksamheter, billiga kedjor, exklusiva verksamheter samt online handel. Det kan vara förvirrande att finna en verksamhet när det finns så många olika att välja mellan. Därför är det många som väljer lite tryggare alternativ och går till butiker som man sett förut, utan att undersöka det ordentlig först.

Det är däremot inte nödvändigtvis de billiga kedjorna eller de riktigt dyra butikerna man ska gå till, för att få det bästa erbjudandet. Just för att internet-handel har öppnat upp för så många möjligheter, så är det plötsligt helt andra priser som behövs betalas för en säng i toppklass. Anledningen till att några tvivlar när det kommer till att köpa en säng online, är att man inte får möjligheten till att testa produkten först. Detta kan vara både en fördel och en nackdel. Det är nämligen många som får möjligheten att testa sängen innan, och väljer då en säng som är allt för mjuk i förhållande till vikt och stöd. En säng som är för mjuk kommer under det längre loppet kunna bidra till ryggproblem och sämre sömn. Genom att lita på dem man handlar hos och ha sin vikt som utgångspunkt så kommer man få den sängen som är bäst anpassad till sin vikt. Då undviker man att bli frestad av allt för mjuka sängar.

En annan fördel med att köpa säng online, är att online-butiker kommer ha färre kostnader än en fysisk butik. Detta bör man kunna se på priset, och du kommer därmed ha möjlighet att spara en del pengar på en säng av samma kvalitet som det du ser i fysiska butiker. Om du kommer till en online verksamhet som inte har ett lägre pris än en fysisk butik med produkter av samma kvalitet, så kommer det vara en indikation till att du bör leta vidare.

För att vara säker på att hemsidan är säker, så kan du därmed förhålla dig till Trustpilot och Yotpo. Här kan du se omdömen och kunderfarenheter från de olika online-butikerna. Du bör komma ihåg att ta kvalitet, typ av säng, storlek och märke i beaktande. Vill du ha en billig säng så finns det flera märken som säljer sängar med lägre kvalitet till låga priser. Vill du ha en säng av hög kvalitet så kan du naturligtvis räkna med att få betala lite mer. Därför kan du också göra jämförelser bland olika priser online på sidor som Pricerunner och (potentiell samarbetspartner).

Annars så kan man bedöma en online verksamhet på hur öppna de är med information på hemsidan. Om de har möjlighet för direkt kommunikation (exempelvis live chatt), telefonnummer, adress och mail så är det enklare att få kontakt med dem. Det tyder på att de gärna vill kommunicera med kunden och är därmed mer trovärdiga.

En sida som ofta har erbjudande på kontinentalsängar är bättrenätter.se (hyperlänk). Här är det också en rad av kundomdömen som du kan läsa, och som kan bidra med att ge dig ett intryck av hur köpupplevelsen är.

Det är några som undrar över om man får ryggproblem av kontinentalsängar. Det finns ingen anledning till att man ska få ryggproblem av varken kontinentalsängar eller andra typer av sängar. En kontinentalsäng är högre och lite mjukare än andra sängar. Köper man en säng med fel fasthet så kommer det på sikt leda till ryggproblem. Därför är det viktigt att välja fasthet utifrån sin vikt. Väger man över 95 kg så ska man ha en fast madrass med exempelvis multipocketfjädrar. Då man vill se till så att man får det motstånd man behöver, och så att det hindrar att man sjunker för djupt ner i madrassen. Det viktigaste är att ryggraden ligger rätt när man sover, och det kommer den göra i en säng med rätt fasthet.